Contact opnemen?

Nuttige Apps en folders

Een selectie van handige apps, links en folders

Locatie

Verloskundigen- en echopraktijk De Parel


Gezondheidscentrum
Scala Medica

Chopinstraat 1 b

3752HR Bunschoten

Tel. Praktijk: 033-2982202

Tel. Dienst: 06-13325095

Nuttige Apps, links en folders

We hebben op deze pagina een aantal handige Apps en folders voor je op een rijtje gezet. 

Informatiefolders

Folders met meer informatie! ( bijvoorbeeld over stuitligging, bevallingshoudingen, jong en een kind, risico’s op het werk, veilig in verwachting, zwanger en vrijen).

In samenwerking met het Meander Medisch Centrum Amersfoort zijn er specifieke folders ontwikkeld, zoals aspirine gebruik, ijzersuppletie, tweeling zwangerschap, verhoogde bloeddruk etc. 

Zwangerschap+ app

Zwangerschap+ beschikt over advies van experts, dagelijkse blogartikelen, verzorgingstips voor moeders en interactieve 3D-modellen, zodat je de ontwikkeling van je baby kunt volgen.

GezondGroeien app

Wat mag je eten tijdens je zwangerschap? Met de "GezondGroeien" app van het voedingscentrum kun je betrouwbare informatie vinden over voeding tijdens je zwangerschap. Verder staan er veel weetjes en handige tips in.

Borstvoeding-app

Deze borstvoeding-app helpt je met het bijhouden van de belangrijkste activiteiten van je baby en het kiezen van de juiste producten voor je borstvoeding.

Bevallingsverhalen

Lees op de site van deverloskundige.nl krachtige bevallingsverhalen van vrouwen.

Acties, evenementen en workshops

Via onze Facebookpagina of Instagram hebben we regelmatig leuke acties en kondigen we evenementen aan. Ook vind je hier interessante informatie en de laatste nieuwtjes.

Kinkhoest

Kinderen worden beschermd door middel van het vaccinatieprogramma tegen kinkhoest. Om jonge baby’s tegen kinkhoest te beschermen wordt sinds 2015 door de Gezondheidsraad geadviseerd zwangere vrouwen in het 3de trimester een inenting aan te bieden. Op deze manier worden baby’s beter beschermt totdat ze oud genoeg zijn om zelf volledig gevaccineerd te zijn.

De KNOV heeft het RIVM en VWS geadviseerd om de kinkhoestvaccinatie op te nemen in het Rijksvaccinatieprogramma en te laten uitvoeren door de verloskundig zorgverlener.

De minister heeft hierover nog geen besluit genomen. Om die reden is nog geen landelijk advies beschikbaar over de invoering van de vaccinatie.

Via deze Link kun je meer lezen over de kinkhoestvaccinatie.

Het is mogelijk je te laten vaccineren tijdens het 3de trimester van de zwangerschap, op eigen kosten. Dit kan via de huisarts of via de GGD.

Zwangerschapscursussen

In Bunschoten zijn verschillende cursussen te volgen. Wij adviseren ze zeker bij je eerste zwangerschap een zwangerschapscursus te volgen! Geïnformeerd zijn tijdens je zwangerschap over veranderingen van je zwangere lichaam helpt je goed door de zwangerschap heen te gaan. Je lichaam leren kennen en te begrijpen wat er gaat gebeuren zorgt voor vertrouwen deze periode. Ook voor je partner is het erg leuk een cursus te volgen, de hele cursus samen of een partner- en informatieavond.

Zwangerfit

Zwangerfit is te volgen bij fysio for you en bij het fysiohuis

Duik in je weeën

Duik in je weeën is te volgen bij cesartherapie

Yoga/ stretch &relax

Dit is te volgen bij de babystudio033. Deze hebben naast de stretch & relax lessen ook sportlessen voor moeders, zwangerschapmassage, babymassage en litteken (keizersnede) behandelingen. 

Ook komt er binnenkort zwangerschapsyoga (en babymassage) in Bunschoten. Vraag op het spreekuur naar de mogelijkheden. Binnenkort volgt hier een website, deze is nog in de maak.

Aquafit 

 Doel van aquafit is nieuwe sociale contacten opdoen, gezelligheid maar ook werken aan je conditie.