Contact opnemen?

Zwangerschap

Een positieve zwangerschapstest! Wat nu?

Locatie

Verloskundigen- en echopraktijk De Parel


Gezondheidscentrum
Scala Medica

Chopinstraat 1 b

3752HR Bunschoten

Tel. Praktijk: 033-2982202

Tel. Dienst: 06-13325095

Zwangerschap

Een positieve test! Nu gaat het echt beginnen. Hieronder de dingen die je het eerst kunt doen na je positieve zwangerschapstest.

Bel onze verloskundigen!

Stel je vragen direct aan de verloskundigen! Wij geven je graag informatie! En we plannen een afspraak in. Uiteraard kun je ook via de site een afspraak maken en bellen we jou terug!

Gebruik je foliumzuur? Nog niet? Het is belangrijk dit gelijk te starten!

Foliumzuur speelt een belangrijke rol bij de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind. Foliumzuur draagt bij aan de vorming van het zenuwstelsel, dat vanaf de eerste dag na de bevruchting wordt aangelegd. Foliumzuur verkleint de kans op geboorteafwijkingen als het neurale-buisdefect (NBD) of open ruggetje, een hazenlip en open gehemelte.

Meer info over foliumzuur:

Help andere vrouwen ook zwanger te worden

Als je net zwanger bent kun je andere vrouwen die vruchtbaarheidsproblemen hebben, helpen ook zwanger te worden. Meer informatie lezen en een afspraak maken kan bij moeders voor moeders.

Let op je voeding!

Met de "GezondGroeien" app van het voedingscentrum kun je betrouwbare informatie vinden over voeding tijdens je zwangerschap. Verder staan er veel weetjes en handige tips in.

Meer info en de download link vind je hier.

Stoppen met roken

Is het bij een kinderwens nog niet gelukt om te stoppen met roken, maar wil je het toch echt doorzetten nu bij een positieve test? Via de volgende link kom je op een folder die ontwikkeld is in Bunschoten om overzichtelijk te zien waar je terecht kan voor hulp en vragen.

Zie ook een folder over 'Rookvrij zwanger' met weetjes en tips:

Creation Blessing Birth Joy