Contact opnemen?

Registratie en privacy

Documentatie, registratie en privacy procedures

Locatie

Verloskundigen- en echopraktijk De Parel


Gezondheidscentrum
Scala Medica

Chopinstraat 1 b

3752HR Bunschoten

Tel. Praktijk: 033-2982202

Tel. Dienst: 06-13325095

Documentatie, registratie en privacy

Waar onze praktijk geregistreerd moet staan

Verloskundigenpraktijk regsitratie

Verloskundigen moeten zich registreren bij het kwaliteitsregister. Verder moeten verloskundigen praktijk die counseling en /of prenatale screening aanbieden ( wij bieden beide aan) in deze regio een overeenkomsten hebben met de SPSRU. De verloskundige praktijk wordt regelmatig gevisiteerd of wij voldoen aan deze eisen. 

Echoscopisten registratie

Echoscopisten moeten zich registeren bij de KNOV of de BEN.

Documentatie

Perinatale Registratie

De verloskundige, huisarts, gynaecoloog of de kinderarts die moeder en/of kind heeft behandeld, levert gegevens aan de Perinatale Registratie. In deze registratie worden de gegevens van de verschillende zorgverleners in het hele traject verzameld. Met die informatie is de kwaliteit van de zorg te verbeteren, onder andere via de perinatale audit (tijdens een perinatale audit analyseren zorgverleners op een kritische, gestructureerde manier de daadwerkelijk verleende zorg).

Zorgdossier

Deze partijen registreren gegevens over je zwangerschap en kraambed in een zorgdossier, dit is een wettelijke plicht van elke zorgverlener. Hierdoor kunnen zij goede zorg aan jou en je kind bieden. Doordat zorgverleners voor de directe zorg de gegevens van jou en je kind met elkaar mogen delen, weten de zorgverleners van elkaar wat er gedaan en afgesproken is.

Wetenschappelijk onderzoek

Verder worden deze gegevens ook gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Door dit onderzoek kan de medische kennis over zwangerschap en geboorte worden vergroot. Voor wetenschappelijk onderzoek worden anonieme gegevens gebruikt. Tot jou of je kind herleidbare gegevens worden alleen gebruikt als je hier toestemming voor geeft.