Contact opnemen?

Miskraam

Onzekerheid bij bloedverlies tijdens zwangerschap

Locatie

Verloskundigen- en echopraktijk De Parel


Gezondheidscentrum
Scala Medica

Chopinstraat 1 b

3752HR Bunschoten

Tel. Praktijk: 033-2982202

Tel. Dienst: 06-13325095

Bloedverlies

Over bloedverlies in de zwangerschap

Bloedverlies in de eerste maanden van de zwangerschap is gelukkig meestal onschuldig, toch kun je er erg van schrikken. Vaak stopt het bloedverlies vanzelf. Zeker binnen een termijn van 8 weken zwangerschapsduur kunnen we niet anders dan afwachten.

Oorzaken bloedverlies

Het bloedverlies kan verschillende oorzaken hebben. Een oorzaak van het bloedverlies kan zijn het ingroeien (innesteling) van de bevruchte eicel in de baarmoeder of een gevoelige baarmoedermond.

Uiteindelijk zal een op de tien zwangerschappen eindigen in een miskraam. Dit vaak meestal gepaard met menstruatieachtige of weeënachtige pijn.

Zorgen over bloedverlies?

Wanneer je bloedverlies hebt en je zorgen maakt, neem dan contact op met ons. Wij zullen je informatie geven.

Controles bij bloedverlies

Door lichamelijk onderzoek kan geen volledige zekerheid worden verkregen over het verloop van je zwangerschap. Ook een echo kan in de eerste periode van de zwangerschap geen zekerheid bieden.

Soms zie je het hartje op een echo nog niet kloppen terwijl de zwangerschap wel intact is. Als het hartje op de echo wel heeft geklopt kan er alsnog een miskraam ontstaan, al is de kans kleiner. Een zwangerschapstest is in deze periode niet zinvol, aangezien de uitslag ook na een miskraam nog enige tijd positief kan blijven.

Lees meer informatie

Desire Expecting Creation Memory