Contact opnemen?

Kinderwens

Zwanger worden, tips en informatie

Locatie

Verloskundigen- en echopraktijk De Parel


Gezondheidscentrum
Scala Medica

Chopinstraat 1 b

3752HR Bunschoten

Tel. Praktijk: 033-2982202

Tel. Dienst: 06-13325095

Kinderwens

Wanneer je ontdekt dat je zwanger bent (positieve test) ben je meestal al 2 weken zwanger. Juist in het hele vroege stadium ontwikkelen ongeboren kinderen zich en zijn heel kwetsbaar. Veel problemen in de zwangerschap en mogelijk later in het leven van een kind hebben een oorsprong in de eerste aanleg van het embryo en de placenta. Een goede voorbereiding helpt om de kans op een gezonde zwangerschap en een gezonde baby te vergroten. Een gezond moederlichaam is de beste basis voor een gezonde baby.

Kinderwensspreekuur

Individueel advies is al langer standaard voor vrouwen waarvan al bekend is dat zij een verhoogd risico hebben op complicaties tijdens de zwangerschap. Maar sinds 2007 is deze zorg voor iedereen met een kinderwens beschikbaar in de vorm van het verloskundig `kinderwensspreekuur`.

Je bent van harte welkom op de spreekuur wanneer je voorlichting en informatie wilt over:

  • Zwanger worden
  • Problemen bij het zwanger worden (helaas krijgt 1 op de 6 stellen hiermee te maken)
  • Levensstijl; alcoholgebruik, roken, voeding, medicijngebruik, foliumzuur
  • Mogelijke risicofactoren in de familie
  • Onderzoeken die gedaan kunnen worden voor en tijdens de zwangerschap (prenatale screening)

Download onze folder kinderwensspreekuur

 

Kans op zwangerschap vergroten

Door uitleg over het functioneren van de vrouwelijke cyclus, goede eet-, leef- en gezondheidsadviezen kunnen de kansen om zwanger te raken vergroten.

Bewezen is dat de uitkomsten voor moeder en kind beter zijn als je gezond en goed geïnformeerd aan een zwangerschap begint.

 

Meer informatie over zwanger worden:

 

Héél belangrijk: Start nu met foliumzuur!

Foliumzuur speelt een belangrijke rol bij de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind. Foliumzuur draagt bij aan de vorming van het zenuwstelsel, dat vanaf de eerste dag na de bevruchting wordt aangelegd. Foliumzuur verkleint de kans op geboorteafwijkingen als het neurale-buisdefect (NBD) of open ruggetje, een hazenlip en open gehemelte.

 Stoppen met roken vergroot de vruchtbaarheid

Bij een kinderwens is stoppen met roken een grote stap die gezet kan worden voor een gezonde start van jullie kindje. Het vergroot jullie vruchtbaarheid zodat je sneller zwanger kunt raken. Stoppen met roken verkleint de kans op een miskraam en een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Voor gerichte hulp in Bunschoten-Spakenburg zie de link hieronder. Ook is er een link naar de folder 'rookvrij zwanger'.

Love Care Wish Cherish