Verloskundigenpraktijk Spakenburg Telefoon: 033-2982202
dutch english france polish

Regelen

Er moet een hoop geregeld worden tijdens de zwangerschap.
Klik op één van onderstaande kopjes om meer te lezen over dit onderwerp.

lees meerKraamzorg

Kraamzorg

Als de bevalling zich aankondigt en wij zijn voor de eerste keer geweest. Kunnen jullie het kraambureau laten weten dat de bevalling begonnen is. Wij noemen dit het zogenaamde rommel telefoontje. Het kraambureau kan zodoende vast een kraamverzorgende inschakelen. Zij komt dan nog niet direct. De kraamverzorgende zal assisteren tijdens de laatste fase van de bevalling. Wij zullen dan zelf het door jullie gekozen kraambureau bellen.
De kraamverzorgende zal samen met ons jullie de gehele week met raad en daad bijstaan.Kraambureau

  • Kraambureau Elly de Graaf
  • Kraambureau Janny van Tricht
  • Babycare/ Progeria
  • Zin kraamzorg
  • Kraamzorg Midden Nederland
  • Yunio
lees meerKraampakket

Kraampakket

Je kunt het kraampakket bij ons inleveren wanneer je dit niet gebuikt hebt, of wanneer je een deel over hebt. We kunnen dit goed gebruiken bij mensen die niet verzekerd zijn. Of we zenden dit naar derde wereld landen.

 

lees meerGeboorteplan

Het is mogelijk een geboorteplan te schrijven.

Waar vind ik een geboorteplan. www.knov.nl en tik bij zoekacties geboorteplan in of ga direct naar:

http://www.knov.nl/voor-zwangeren/zwanger/de-bevalling/hoe-bereid-je-je-voor/het-geboorteplan/

 

Rond de 34 weken bespreken we op de praktijk de bevalling. Het is handig om dan je geboorteplan mee te nemen, zodat we deze kunnen bespreken.

lees meerzwangerschapscursus

Zwangerschapscursus

Wij adviseren je om, vooral tijdens je eerste zwangerschap, een cursus te volgen. Het belangrijkste onderwerp bij de meeste cursussen is: hoe je tijdens je zwangerschap een goede houding kunt houden ondanks veranderingen in je lichaam, hoe je je lichaam in conditie houdt, hoe je tijdens de bevalling de weeen het beste kunt opvangen, hoe je je kunt ontspannen (ook tijdens de bevalling!). Ook het oefenen van bekkenbodemspieren en het bewust gebuik daarvan, ontspannen en aanpassen, komt meestal aan de orde.

 
Je kunt denken aan zwangerfit, cesartherapie, yoga, haptonomie etc.  Er zijn veel cursussen, kies vooral iets wat bij je past. Bij een aantal cursussen is de partner ook welkom, soms alleen voor een gedeelte van de lessen. De meeste cursussen bieden vooral veel  beweging (fitness onder begeleiding van een fysiostherapeut) , informatie, leren je ontspannings- en ademhalingsoefeningen en bijvoorbeeld massagetechnieken die je partner kan toepassen tijdens het eerste deel van de bevalling. Er zijn groepscursussen, als je ook contacten met andere zwangere vrouwen wilt opdoen, en individuele cursussen.
 
Zwangerfit
- Fysiohuis Bunschoten
 
- Rules for health
 
Zwangerschapsbeleiding
- Oefentherapie Cesar Bunschoten
 
Zwangerschapszwemmen
- De duker te Bunschoten
 
Yoga
- Anneke Nijholt te Baarn
 

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Spakenburg De Parel
Chopinstraat 1 b
3752 HR Bunschoten-Spakenburg
Praktijknummer: 033-2982202
Diensttelefoon: 06-13325095