Verloskundigenpraktijk Spakenburg Telefoon: 033-2982202
dutch english france polish

 22 ddadgfakjgakldsjgoiabfdjblkfsjjgr22

 

Nieuws

Per 1 mei zijn we verhuisd!!! De praktijk zit in het gezondheidscentrum Bunschoten Scala Medica. We zijn direct gestart en zijn super blij met de prachtige ruimte die ons veel mogelijkheden biedt!

 De opening van het hele centrum volgt in september!

 

 

 

Al een aardig tijdje hebben wij een facebook pagina! Hier delen wij foto's van echo's maar voornamelijk van pasgeboren baby's. We hebben een groot bereik dus wil je met zwangeren die bij ons in de praktijk lopen delen dat je kindje geboren is deel het bericht dan met ons!

Iedereen ontvangt een babyplanner! Waarop duidelijk vermeld staat welke middelen aanwezig moeten zijn rond de bevalling.

Verder zit er een afvinklijst bij en tip tijdens de zwangerschap!

Onze eigen APP 'mijn verloskundige' is gelanceerd! Te vinden in de Appstore! Je kunt zoeken bij mijn veloskundige bij spakenburg of de parel! Volg de ontwikkeling van je kindje op onze app.

 

Speciaal voor ouders die hun kinderen willen vertellen over de geboorte van een broertje of zusje!

Hoe zit een geboorte nu in elkaar?? speciaal voor kinderen legt klokhuis het uit!

http://www.youtube.com/watch?v=YVePWOMLwWc

 

17 januari

nascholing kraamverzorgenden 19:30 uur Westdijk 13. Herhaling noodscenario's! en casuistiek.

14-1-2013

Wij hebben het bedrag van 3765,14 euro opgehaald dankzij u die meegeholpen heeft!

22 december 2012

SERIEUS REQUEST!!

RED BABY'S IN AFRIKA, iedere 6 seconde sterft er een baby.

22 december 2012 zijn er de hele dag acties om serieus request te steunen. U bent van harte welkom op westdijk13!

Neem uw portemonee mee want we zamelen geld in voor moeders en baby's in afrika

wat is er te doen:

- pretecho's 10 of 20 min. (Kosten: 10 min minimaal 10 euro, 20 min minimaal 20 euro). Alle termijnen in een zwangerschap zijn mogelijk.(attentie er wordt NIET gekeken naar afwijkingen bij de baby)

- foto's maken bij Lucas fotografie (graag in witte of geheel zwarte kleding) kosten in overleg.

- haar vlechten voor kinderen

- smincken voor kinderen

- poffertjes en warme chocolade melk.

www.seriousrequest.3fm.nl

<iframe src="http://www.kominactie.nl/badgepage.aspx?referenceid=11699&referenceType=11&badgeType=Thermometer" width="220" height="250" ></iframe>

 

3FM Serious Request 2012 vraagt dit jaar aandacht voor de allerkleinsten: Miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt en het gevolg is van gebrek aan medische zorg en begeleiding. Dit maakte Rode Kruis ambassadeur en 3FM DJ Eric Corton bekend.

Ruim 5,5 miljoen baby’s sterven elk jaar binnen een maand na de geboorte of voor en tijdens de bevalling. Babysterfte is een stille ramp die zich elke 6 seconden voltrekt. Oorzaak is het ontbreken van goede medische zorg en begeleiding.

Klinieken of ziekenhuizen zijn vaak voor zwangere vrouwen, jonge moeders en hun baby’s niet bereikbaar of niet toegerust op de verzorging van de allerkleinsten. Veel vrouwen weten niet goed hoe zij goed voor een pasgeboren kindje moeten zorgen. Met eenvoudige hulp en begeleiding kan deze stille ramp bestreden worden. Daarom vraagt 3FM Serious Request dit jaar aandacht voor deze kwetsbare allerkleinsten.

Het Rode Kruis helpt

Het Rode Kruis kan helpen en wil met haar netwerk van miljoenen vrijwilligers de moeders en baby’s bereiken die dat het hardst nodig hebben. Het Rode Kruis kan kinderlevens redden door hulp en begeleiding voor, tijdens en na de geboorte van een kind.

De organisatie kan zwangerschapscontroles initiëren en verloskundigen opleiden. Getrainde Rode Kruis vrijwilligers kunnen na een bevalling op huisbezoek gaan en gezondheidsproblemen bij een baby tijdig signaleren en zorg bieden. Het Rode Kruis zet zich in voor voorlichting, hygiënepakketten, vaccinaties en helpt bijvoorbeeld met vervoer naar een ziekenhuis.

3FM Serious Request

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

sponsoren:

Lucas Fotografie

New Hairstyle

Particulier Kraamcentrum

Bruna Spakenburg

Sportcafe 'de Kuil'

Kraamcentrum Janny van Tricht

Jumping joe

Megastore Spakenburg

The Beauty Factory

Verloskundigenpraktijk Spakenburg 'de Parel'

Etos

fam Mook poulier

Chance kinderkleding

Gulff Offringa

Bakkerij Klaas Hartog

De Haven

Hendrina Ruizendaal

 

 

 

 

 

4 november

Deze week hebben we de zwangeren die voor controle kwamen in het zonnetje gezet. Iedereen heeft een bosje bloemen ontvangen. ter ere van ons 3 jarig bestaan!

2 november

Het was een goed bezochte voolichtingsavond, meer dan 50 aanwezingen!, waar ook de nieuw vorm van pijnbestrijding 'steriel water injecties' besproken is!

1 november

Voorlichtingsavond in de Mandemaaker, toegankelijk voor alle zwangeren en kraamverzorgenden. aanvang 19:30 uur. Er zitten nu nog geen kosten aan verbonden. Welkom! onderwerpen zijn pijnbestrijding en borst en flesvoeding.

 

28 oktober

Tineke probeert haar werkzaamheden weer op te pakken, we zijn blij en dankbaar dat ze weer langzaamaan aan het werk kan!

5 oktober

Tineke kan door haar ziekte tijdelijk niet werken haar diensten en spreekuren zullen overgenomen door Janita Paule en Cheldrin.

 

17 september

Paule en Janita hebben een cursus gevolgd voor steriel water injecties. De aanvragen van de beroepsvereniging bij de overheid lopen om dit mogelijk te maken in de eerste lijn. En naar alle waarschijnlijkheid kan per 1 januari 2013 deze vorm van pijnbestrijding thuis plaatsvinden! Paule en Janita zijn hier al voor bevoegd!

10 juli

Tijdens de vakantie zullen er geen andere verloskundigen komen werken. Wij wisselen elkaar gewoon af. Dit voor de continuiteit van zorg!

2 juni

 31 mei was de voorlichtingsavond, opkomst was niet enorm maar daarom des te gezelliger en een open sfeer waar alles besproken kon worden. Voor het eerst was er ook een lactatiekundige, Eline de Graaf, die de verschillen tussen Borst en Flesvoeding kwam uitleggen.

 donderdagavond 31 mei is er weer een voorlichtigsavond!! aanvang 19.30 in de Mandemaaker. De onderwerpen zijn: bevalling, pijnbestrijding flesvoeding en borstvoeding. Entree: gratis! Opgave mag maar niet verplicht via info@verloskundigenspakenburg.nl

 

20 april

Tineke Reichardt werkt tijdelijk niet vanwege priveomstandigheden. Paule Cheldrin en Janita vervangen haar werkzaamheden totdat zij weer komt werken

27 maart

Per 1 april komt Cheldrin Laing bij ons werken. Cheldrin is verloskundige en echoscopiste. Jullie zullen haar gaan zien tijdens spreekuren, bevallingen en kraamvisites!

27 januari 2012

De laatste maand heeft onze waarneemster Martine nog enkele diensten gedaan. Maar vandaag was zij echt voor het laatst. Martine heel erg bedankt voor je hulp afgelopen maanden.

1 januari 2012

We wensen jullie een prachtig nieuw jaar toe, waarin jullie mogen gaan genieten van de komst van jullie kindje!

24 december 2011

Binnenkort zijn er nieuwe praktijkfolders met nieuwe parelmapjes!

14 december 2011

Naar aanleiding van onze voorlichtingsavond 'jongeren en seksualiteit' in de Maranathakerk met Spakenburg - Zuid, zijn er artikelen verschenen in het Nederlandsdagblad en de Bunschoter deze kunt u vinden onder voorlichtingsavond. Er komen reacties uit het hele land, wat ontzettend leuk en leerzaam is!

5 december 2011

Deze week start Janita weer met haar werkzaamheden. Zij zal het wat rustiger opbouwen, Martine blijft nog enkele maanden wat diensten en spreekuren voor haar rekening nemen.

8 september

Janita is bevallen van een gezonde zoon Jefta. Ezra en Annabel hebben vroeg in de morgen een broertje gekregen. Alles is goed gegaan met moeder en kind.

1 juli 2011

Per 15 augustus zal Martine Gerritsen janita vervangen als verloskundige. Mirjam Kelderman zal janita haar werkzaamheden vervangen als echoscopiste. Martine zal minimaal 6 maanden bij ons komen werken. Martine zal zich later op de website en in de praktijk aan je voorstellen.

1 juni

 In verband met de zwangerschap van Janita gaan wij op zoek naar een hele lieve verloskundige die haar werkzaamheden over zal nemen. Omdat Janita ook de helft van alle echo's doet, gaan we kijken of we iemand kunnen vinden die dit ook kan. Anders moeten we ook op zoek naar een echoscopiste. Janita gaat in augustus met verlof en komt in december weer terug.Omdat de praktijk de afgelopen 2 jaar gegroeid is en wij een echopraktijk opgezet hebben in Bunschoten, is het niet mogelijk dit verlof met 2 verloskundigen voort te zetten ten tijde van Janita's verlof.

1 maart

De overname is een feit! Allen van harte welkom in verloskundigenpratkijk de Parel. We vinden het fijn jullie verder te mogen begeleidentijdens de zwangerschap!

2 februari

moeders voor moeders doe ook mee!

http://www.moedersvoormoeders.nl/?utm_source=vkpraktijkdeparel&utm_medium=banner&utm_campaign=362

1 februari

Het zal in Bunschoten voor iedereen wel bekend zijn. Verloskundigenpraktijk Spakenburg neemt per 1 maart 2011 de verloskundigenpraktijk Angelique Brouwer over.

1 januari 2011

Wij willen iedereen een vreugdevol en gelukkig nieuwjaar wensen!

30 november

Vanavond is er weer een voorlichtingsavond voor aanstaande ouders. zie kopje voorlichting. Van harte welkom!

2 november

Paule is weer goed aan het opknappen binnenkort start ze weer langzaam aan met werken!

29 oktober

Je kunt je ervaring bij  ons in de praktijk beschrijven! onder kopje praktijk en ervaringen van ouders.

25 oktober

Paule ligt helaas nog in het ziekenhuis. De operatie is op zich goed verlopen helaas onstond er enkele dagen later een complicatie waardoor Paule erg ziek geworden is, en met spoed weer opgenomen moest worden. Paule knapt weer langzaam op. We hopen dat ze snel thuis komt! Beterschap Paule!

7 oktober

Paule wordt 18 oktober geopereerd. Daarom zal zij 2 weken niet werkzaam zijn. Natuurlijk zijn Tineke en Janita gewoon aanwezig, en nemen de diensten en spreekuren van Paule over.

1 oktober

Janita Nagel is werkzaam als echoscopiste in het Sint Jansdal Ziekenhuis te Harderwijk.

16 september

De nascholing voor kraamverzorgenden heeft weer plaatsgevonden. Dit keer was het onderwerp 'de gekleurde baby' Als verrassing kwam de LOS langs! Dus binnenkort is het in Bunschoten op de kabelkrant te zien wat we dan precies bespreken en oefenen!

Er staat weer een nascholing voor kraamverzorgenden gepland, kijk snel onder het kopje Nascholing om je op te geven. Nascholing de gekleurde baby!!

1 juli

Zoals iedereen weet, de zomervakantie komt eraan! Ook wij gaan heerlijk genieten van een aantal weekjes zomer vrij! De vakanties voor ons vallen na elkaar zodat er altijd een verloskundige van ons aanwezig zal zijn. Er zullen geen waarneemsters werkzaam  zijn bij ons.

22 juni 2010

Er was weer een prima opkomst 22 juni voor de voolichtingsavond! Het was warm, maar niet minder gezellig! We danken Karin voor haar inzet. Fiona is onlangs bevallen van een gezonde zoon waardoor er vervanging nodig was voor het stuk over gezonden voeding. De avond werd dit keer beoordeeld met een 8.3.

21 mei 2010

20 mei hebben we de nascholing voor kraamverzorgenden gehad. Het was weer heel erg gezellig en leerzaam! Fijn dat de scholingen elke keer bomvol zitten!! We zijn ook erg blij met de zeer positieve reacties. Deze scholing over de gekleurde baby (zie kopje nascholingen) zal in naar alle waarschijnlijkheid weer herhaald worden in juni en september. Hierover valt meer te lezen onder het kopje praktijk - nascholingen.

1 mei 2010

Janita is geslaagd voor haar echoscopie opleiding!! Zij heeft de afgelopen maanden nog onder supervisie gewerkt van Mirjam Kelderman. Maar nu kan zij geheel zelfstandig de echo's maken!

27 april heeft de nascholing voor kraamverzorgenden 'Noodscenario's rond de baring' weer plaats gevonden. Het was weer een leerzame maar ook gezellige avond! Deze scholing was dit jaar voor het laatst. De volgende zal weer plaats vinden in 2011. Dit jaar volgen nog wel andere scholingen. Hierover kun je meer lezen onder kopje nascholingen.

23 maart

De vakanties zijn weer besproken voor de zomer, er zal GEEN waarneming zijn door een andere verloskundige! Wij wisselen onze vakanties gewoon af zodat je geen onbekende tegen zal komen!

18 februari 2010

Voorlichtingsavond voor aanstaande ouders.

Het is weer een leuke en gezellig avond geworden! Bedankt voor jullie komst en we hopen dat jullie een fijne avond gehad hebben en natuurlijk ook wat meer informatie ontvangen hebben over zwangerschap en bevallen! Uit de enquete bleek dat we weer voor deze avond een 8.5 scoorden, bedankt voor de medewerking! 

7 februari 2010

Paule is weer aan de start gegaan na haar verlof, en heeft er veel zin in!  Paule is bevallen van een gezonde dochter Japke 22 november 2009. Iedereen bedankt voor alle lieve kaartjes attenties en cadeautjes!

30 januari 2010

De Parel bestaat 1 jaar!

20 januari 2010

Lancering nieuwe website van onze verloskundigenpraktijk.

22 november 2009 

verloskundige 

Paule is bevallen van een prachtige dochter Japke!

30 januari 2009

Opening verloskundigen praktijk aan de Westdijk in Bunschoten-Spakenburg. Groot feest 

 

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Spakenburg De Parel
Chopinstraat 1 b
3752 HR Bunschoten-Spakenburg
Praktijknummer: 033-2982202
Diensttelefoon: 06-13325095