Verloskundigenpraktijk Spakenburg Telefoon: 033-2982202
dutch english france polish

Bloedverlies in de zwangerschap

Bloedverlies in de eerste maanden van de zwangerschap is gelukkig meestal onschuldig, toch kun je er erg van schrikken. Vaak stopt het bloedverlies vanzelf. Zeker binnen een termijn van 8 weken zwangerschapsduur kunnen we niet anders dan afwachten.
Het bloedverlies kan verschillende oorzaken hebben. Een oorzaak van het bloedverlies kan zijn het ingroeien (innesteling) van de bevruchte eicel in de baarmoeder of een gevoelige baarmoedermond.
Uiteindelijk zal een op de tien zwangerschappen eindigen in een miskraam. Dit vaak meestal gepaard met menstruatieachtige of weeenachtige pijn.
Wanneer je bloedverlies hebt en je zorgen maakt neem contact op met de verloskundige. Zij zal je informatie geven.

Door lichamelijk onderzoek kan geen volledige zekerheid worden verkregen over het verloop van je zwangerschap. Ook een echo kan in de eerste periode van de zwangerschap geen zekerheid bieden. Soms zie je het hartje op een echo nog niet kloppen terwijl de zwangerschap wel intact is. Als het hartje op de echo wel heeft geklopt kan er alsnog een miskraam ontstaan, al is de kans kleiner. Een zwangerschapstest is in deze periode niet zinvol, aangezien de uitslag ook na een miskraam nog enige tijd positief kan blijven.
Wij maken in ieder geval een afspraak om dan met 8 weken een echo te maken bij ons, om zo de onzekerheid of de zwangerschap nog intact is weg te halen. 

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Spakenburg De Parel
Chopinstraat 1 b
3752 HR Bunschoten-Spakenburg
Praktijknummer: 033-2982202
Diensttelefoon: 06-13325095