Verloskundigenpraktijk Spakenburg Telefoon: 033-2982202
dutch english france polish

Foliumzuur

Slik eerst foliumzuur!

Extra foliumzuur is belangrijk als je zwanger wilt worden. Foliumzuur verkleint de kans dat je baby wordt geboren met een open ruggetje. Heb je een kinderwens en wil je zwanger worden?

Slik dan foliumzuur 0,4 mg.

Extra foliumzuur zorgt dat een ongeboren kind zich goed kan ontwikkelen.
Begin voor de zwangerschap met foliumzuur slikken.
Slik elke dag een tablet foliumzuur.
Blijf foliumzuur slikken tijdens de eerste 2 maanden van de zwangerschap.
Foliumzuur koop je zonder recept bij een drogist of apotheek. Dit zit ook in vitaminepillen voor zwangere vrouwen. Het is beter niet foliumzuur en vitaminen voor zwangeren te gebruiken, een van de twee is voldoende.

Waarom is foliumzuur belangrijk?
Elke moeder wil graag een gezonde baby. Je kunt alleen nooit de garantie krijgen dat jouw kind gezond geboren wordt. Wel kun je proberen om de kans op een aandoening zo klein mogelijk te maken. Dat doe je door voor en tijdens de zwangerschap gezond te leven. En door het slikken van extra foliumzuur.

Extra foliumzuur verkleint de kans op een aantal ernstige aandoeningen bij de baby. Zoals een baby met een open ruggetje of een niet goed aangelegd schedeltje. Deze aangeboren aandoeningen noem je ook wel neurale-buisdefecten.
Kans

De kans is erg klein dat je een kind krijgt met een neurale-buisdefect. In Nederland komt het voor bij 6 op de 10.000 levend geboren babys. Wanneer je foliumzuur gebruikt verklein je de kleine kans nogeens met de helft!

Meer informatie: www.slikeerstfoliumzuur.nl/ 

Contactgegevens

Verloskundigenpraktijk Spakenburg De Parel
Chopinstraat 1 b
3752 HR Bunschoten-Spakenburg
Praktijknummer: 033-2982202
Diensttelefoon: 06-13325095